Bristot - Η τέχνη του καφέ

H κουλτούρα της Bristot βασίζεται από το 1919 στην τέχνη του καβουρδίσματος και την συνεχή επιδίωξη της αριστείας.

Εργαζόμαστε σκληρά για να παραμείνουμε η πρώτη επιλογή των πελατών μας παγκοσμίως σε ό,τι αφορά υψηλής ποιότητας espresso στη σωστή τιμή και τη σωστή εξυπηρέτηση, πάντα στα πλαίσια μιας συνεχούς βελτίωσης.

Κάθε ποτήρι καφέ έχει την ιστορία του. Μία ενδιαφέρουσα ιστορία που ξεκινά με την καλλιέργεια και τη συγκομιδή των κόκκων σε διαφορετικές χώρες και μέρη του κόσμου. Από τις χώρες αυτές ο καφές ταξιδεύει για να συνεχίσει την περιπλάνησή του μέσω της ανάμειξης, του καβουρδίσματος και του αλέσματος. Το ταξίδι αυτό είναι καρπός μιας μακρόχρονης παράδοσης που περνά από γενιά σε γενιά και έχει συντελέσει στη λατρεία του καφέ. Ωστόσο, αν και είναι αλήθεια πως πίσω από κάθε ποτήρι καφέ κρύβεται μία υπέροχη ιστορία, πίσω από κάθε ποτήρι “espresso” κρύβονται πολλά περισσότερα! Ο Espresso είναι ένας καφές που παρασκευάζεται μόνο για εσάς, γρήγορα και εξατομικευμένα. Το σημαντικότερο πλεονέκτημα αυτής της διαδικασίας πηγάζει από τη δυνατότητα λήψης γαλακτώματος των ελαίων που είναι παρόντα στον αλεσμένο καφέ και που είναι μοναδικά στον espresso.
Η κυριολεκτική έννοια της λέξης Espresso θα μπορούσε να αποδοθεί ως αυτό που παρασκευάζεται εκείνη τη στιγμή. Αυτή η μέθοδος παρασκευής καφέ δημιουργήθηκε με σκοπό να βρεθεί μία λύση για τη βραδύτητα και την απώλεια του αρώματος που χαρακτήριζαν άλλες μεθόδους, επιταχύνοντας το πέρασμα του νερού από τον καφέ μέσω υψηλότερης πίεσης. Είναι ένα συναρπαστικό ρόφημα, ένα θαύμα της χημικής και φυσικής μηχανικής, με πλούσιο άρωμα και βελουδένια γεύση. Το άρωμα οφείλεται στην γαλάκτωση που επιτυγχάνεται από την πίεση των ελαίων που είναι παρόντα στον καφέ και τα οποία απελευθερώνουν το άρωμα το οποίο διαλύεται στο ζεστό νερό, προσπαθώντας να δραπετεύσει, αλλά παγιδεύεται άμεσα από την κρέμα. Η βελουδένια γεύση οφείλεται στη ζάχαρη, τις πρωτεϊνες και τα λίπη που γαλακτώνονται μαζί.

Παράλληλα τα καλύτερα χαρμάνια μας έρχονται πλέον σε «Fresh Packs» με βαλβίδες μίας κατεύθυνσης, αντί να είναι απλώς αεροστεγώς συσκευασμένα. Προσφέρουν εγγυημένη φρεσκάδα για 24 μήνες, ενώ ταυτόχρονα επιτρέπουν στον καφέ να ωριμάσει σε ένα νέο περιβάλλον όπου τα αρώματα αναπτύσσονται και εξελίσσονται, ακριβώς όπως το κρασί στο βαρέλι.